Siema. Znalazlem obszerny artykol na tematy co jesc by schudnac lub przytyc w zaleznosci jaka mamy grupe krwi .Tekst jest troche dlugi ale moze sie komus przyda. Jesli bylo to na forum to wykasujcie to. Pokoleji beda wszystkie grupy opisane. Dieta dla grupy krwi 0 Założenia: Grupa krwi 0 jest najstarszą i najbardziej [...]
Zobaczyłemże na forum pojawiały sie pytania odnośnie diet dla różnych grup krwi więc postanowiłem zebrac to do kupy i zamieścić w poscie aby każdy mógł sie temu bliżej przyjżeć. Dieta dla grupy krwi 0 Założenia diety: Grupa krwi 0 jest najstarszą i najbardziej podstawową, pozostałością na szczycie łańcucha pokarmowego, z silnym i agresywnym [...]
[...] biorących udział w metaboliźmie białek, tłuszczów i puryn. Źródła: Mleko, wątroba, fasola, czerwona kapusta, zielone części roślin, mąka pełnoziarnista, ryż naturalny, nasiona roślin strąkowych, sery, mięso i podroby. Zapotrzebowanie: Molibden wyraża się w tabelach żywieniowych w mikrogramach . Zalecane normy dietetyczne na Molibden [...]
[...] roślin uprawnych świata, wykorzystywaną już przez Inków i Azteków. Jest cennym źródłem białka, zawiera wszystkie aminokwasy egzogenne, w tym lizynę, metioninę i tryptofan. W nasionach znajduje się również dużo jedno- i wielonienasyconych kwasów tłuszczowych. Amarantus jest źródłem wielu składników mineralnych, zwłaszcza łatwo przyswajalnego [...]
[...] Kolejna warta śmiechu teoria spiskowa? Może, ale parę istotnych faktów powoduje, że nie powinno być nam do śmiechu. - Do tego celu służą takie wynalazki jak antykoncepcyjne nasiona roślin GMO, masowo stosowany preparat roundup10 czy soja masowo wciskana producentom żywności na całym świecie - wyjaśnia prof. Wiąckowski. - Soja obok swoich zalet [...]
[...] powoduje, że człowiek staje się nerwowy i nie może się skoncentrować. Zatem to one powinny znaleźć się w codziennej diecie. A znaleźć je można w takich pokarmach, jak: nasiona słonecznika, orzechy, pomarańcze, kiwi, czarne i czerwone porzeczki, cytryny, jabłka, papryka, pomidory, dynia, awokado, szparagi, cebula, zielone warzywa, oleje [...]
[...] zależy od zabarwienia, najbardziej pikantne są czerwone i wiśniowe, łagodniejsze kremowe i zielone. Zawierają wiele witamin i soli mineralnych, a także olejki eteryczne. W nasionach znajduje się kapsoicyna, substancja bakteriobójcza i pobudzająca. Podczas krojenia papryki nie można dotknąć ręką nosa i oczu, gdyż kapsoicyna podrażnia błony [...]
[...] u osób wrażliwych. Jest to choroba, w której nadmiar kwasu moczowego, będącego ubocznym produktem trawienia bogatego w puryny pożywienia ( kakao, czekolada, kawior, orzechy, nasiona, ciemne mięso dzikich zwierząt ), nie jest usuwany wraz z moczem, ale odkłada się w tkankach miękkich, przeważnie w stawach. Następne zagrożenie polega na ryzyku [...]
[...] trudno zignorować :) Co lubisz jeść na śniadanie: jogurt z musli Co lubisz jeść na obiad : makarony, kluchy, warzywa pod każdą postacią i zupy Co jako przekąskę : orzechy, nasiona, owoce Co jako deser : słodycze w każdej ilości, ciężko mi się z nimi rozstawać - lody i czekolada największe słabości Ograniczenia żywieniowe : nie jem mięsa ani ryb [...]
[...] lizyny. Chcąc uzupełnić pule tego aminokwasu w posiłku można połączyć źródła zbożowe białka z: - produktami pochodzenia zwierzęcego, - produktami mlecznymi, - rybami, - nasionami roślin strączkowych, - drożdżami - koncentraty białkowe uzyskane z drożdży mają skład aminokwasowy zbliżony do jaja kurzego, przy niskiej zawartości tłuszczu. Poza [...]
Dolegliwości i schorzenia przy niedoborach w organiźmię, które możemy zapobiegać / zwalczać za pomocą Witamin i Minerałów. Jak wiadomo, z Witaminami i Minerałami (w postaci tabl. / kaps.) trzeba postępować ostrożnie, jak i z każdym Lekiem, czy Suplementem, który może doprowadzić do nadmiaru w organizmie, dzięki któremu mogą pojawić się [...]
[...] od 5 do 10%- jarzyny zielone lub korzeniowe od30 do 35%(w tym 1/4 surówki) - mleko, sery, jaja ok. 15%- desery z owoców danego sezonu 10%2. zboża kompletne 50%- nasiona strączkowe 5-15%- potrawy na bazie sfermentowanej soi 50%- produkty sojowe, jarzyny 30-40%(w tym 1/3 surówki) Centralnym elementem każdego posiłku powinna być potrawa [...]
[...] karotenu (owoce barwy pomarańczowej, żółtej, zielonej: marchew, dynia, pomidor, szpinak, groszek, koper, szczypior, morela, melon). 9. Inne warzywa i owoce 10. Suche nasiona roślin strączkowych: Są obfitym źródłem białka i składników mineralnych, wśród nich wyróżnić można: groch, fasolę, bób, soczewicę i soję. 11. Cukry i słodycze: Są to [...]
Witam. Przegladając forum nie znalazłem prawie zadnych wiadomosci odnoscie tego cudu natury więc postanowiłem wrzucić conieco na jego temat łącznie z pysznymi przepisami:) Żródło : Wykłądy "amarantus na polskim stole" z cyklu festiwalu nauki oraz encyklopedia internetowa "puszkkka.spinacz.pl". Amarantus (szarłat spożywczy) ma ok. 60 różnych [...]
[...] ułatwiają trawienie, i nie ma pokarmu, który byłby równie wartościowy pod względem wit., a jednocześnie tak niskokaloryczny J -poprawiają sylwetkę - zawarty w skiełkowanych nasionach potas zwiększa wydolność organizmu i podnosi skuteczność ćwiczeń fizycznych, -odmładzają- zawarte w kiełkach antyutleniacze opóźniają proces starzenia i pomagają [...]
[...] wymagają lepszego przeżuwania. W efekcie jemy wolniej i szybciej czujemy się nasyceni. Od ziarenka do bochenka Prapoczątki pieczywa sięgają epoki neolitu. Ludzie zbierali nasiona dziko rosnących roślin, rozgryzali je na surowo, wypluwali, formowali placki i przypiekali na ogniu. Kolejnym krokiem było gotowanie z pokruszonych ziaren rzadkiej [...]
[...] omega-3 znajdujace sie w rybach, oleju rybnym, jajach pochodzacych od wlasciwie karmionych kur, ciemnozielonych warzywach i ziolach, olejach z niektórych ziaren jak len i nasiona chia (roslina poludniowoamerykanska), orzechów wloskich i w niewielkiej ilosci w pelnych ziarnach. (Am J Clin Nutr 1991 54:438-63) Mit: Dieta wegetarianska ochroni [...]
Podaję poniżej mieszanki ziołowe i mikstury antyandrogenne, czyli zmniejszające stężenie androgenów (testosteron, dehydroepiandrosteron) we krwi i w skórze. Zwiększają one stężenie estrogenów we krwi. Zmniejszają rogowacenie skóry i mieszków włosowych. Uszczelniają i wzmacniają naczynia krwionośne, zapobiegając teleangiektazjom i plamicom. [...]
https://www.sfd.pl/sklep/produkt_img/Chia_nasiona_i37405_d400x400.jpg OPIS Zdrowy dodatek do diety Wysoka zawartość błonnika pokarmowego Bogate źródło Żelaza, Wapnia, Fosforu, Magnezu, Omega 3,6 Nie zawiera soli Nie zawiera glutenu, laktozy, soi Wspomaga proces odchudzania dając uczucie sytości Produkt idealnym rozwiązaniem dla Wegan Nasiona Chia [...]
[...] Opis BOGATE ŹRÓDŁO ŻELAZA, WAPNIA, FOSFORU, MAGNEZU, OMEGA 3 NIE ZAWIERA SOLI NIE ZAWIERA GLUTENU, LAKTOZY, SOI QUAMTRAX CHIA to w 100% naturalne, zmielone nasiona chia. Nasiona chia pochodzą z rośliny należącej do rodziny mięty, zwanej Salvia hispanica, pochodzącej z Meksyku i Gwatemali. W ostatnich latach nasiona stały się [...]